INFO

 

De eerste editie Veluwezoom Trail was op 20 juni 2010. Alleen een Ultra over 51 kilometer met aan de start 81 deelnemers. Daarmee de eerste trail die in Nederland georganiseerd werd. Dit jaar de 11e editie en inmiddels een 2-daags Trail event. 

De Veluwezoom

De Veluwezoom is een van de mooiste en grootste aaneengesloten natuurgebieden in Nederland. De Veluwezoomtrail is zo uitgezet dat je door de hele Veluwezoom loopt en kunt genieten van bos, heide en zandverstuivingen. Het parcours bevat met name over de stuwwal de nodige heuvels. Je hebt vanaf die stuwwal en ook andere plekken een prachtig uitzicht, waarbij je voor Nederlandse begrippen ver kunt kijken – bij goed weer tot aan Duitsland.
De Veluwezoomtrail

Voor elke afstand hebben we gezorgd voor voldoende hoogtemeters en de nodige afwisseling in terrein. (voor meer info: Parcours)

Onderweg is er voldoende verzorging. De 11 km TRAIL is de enige afstand waar geen verzorging beschikbaar is behalve de verwennerij aan de Finsih! Op de ULTRA 60 km zijn er 3 posten. Let op: de Veluwezoom Trail is een bekervrij evenement dus er zijn geen bekers op de verzorgingsposten. Een stoere, gebruiksvriendelijke ECO cup (vouwbeker met logo) is verkrijgbaar bij het wedstrijdsecretariaat.

Elke afstand heeft een eigen klassement voor de eerste 3 dames en de eerste 3 heren. De 2-daagse heeft, als er op elke afstand minimaal 10 mannen of vrouwen meedoen, een eigen klassement voor de eerste 3 dames en de eerste 3 heren. Voor de 2 daagse is geen prijsuitreiking na elke afstand maar wel een klassement. Wel is er uiteraard een prijsuitreiking na de laatste afstand op zondag.

Start, finish en nazorg

Startlocatie in Dieren: De Veluwse Poort, voorheen Polysport.

De Veluwse Poort heeft een goede catering biedt ons veel ruimte voor de inschrijving en het secretariaat. Er is douchegelegenheid bij Polysport. Daarnaast is er een ruime parkeerplaats aan de Admiraal Helfrichlaan waar iedereen kan parkeren op 400m afstand van de start en finish.

De Veluwse Poort biedt onze deelnemers 10% korting bij overnachtingen in de knusse Finse Country Cottages:

1 pers.kamer 2 nachten €159,-
2 pers.kamer 2 nachten €159,-
3 pers.kamer 2 nachten €187,-
4 pers.kamer 2 nachten €219,-
Reserveren kan via 0313-414971 (Patrick)

Camping en vakantieoord De Jutberg geeft onze deelnemers 15% korting op kampeer overnachtingen. Reserveren met vermelding van deelname Veluwezoom Trail 2022.

 

 

Meer info:

Parcours

Programma

Tarieven

Veelgestelde vragen

Reglement