Algemene INFO van A-Z

Polysport biedt onze deelnemers 10% korting bij overnachtingen in de knusse Finse Country Cottages:
 • 1 pers.kamer, 2 nachten €159,-
 • 2 pers.kamer, 2 nachten €159,-
 • 3 pers. kamer, 2 nachten €187,-
 • 4 pers. kamer, 2 nachten €219,-
 • Reserveren 0313-414971 Patrick
 • Camping Vakantieoord De Jutberg (dejutberg) verstrekt deelnemers aan de VZT2021 een korting van 15% op kampeerovernachtingen. Vermeld bij boeking dat je deelnemer bent.
  Het is niet toegestaan afval anders achter te laten dan bij een verzorgingspost of bij Start en Finish. Zo zorgen we er samen voor dat de natuur schoon blijft. Als je afval met opzet achter laat kan dit diskwalificatie tot gevolg hebben.

  Op zaterdag 20 juni zijn er drie afstanden & de Stoere Kidstrail:

 • 11km TRAIL
 • 18 km TRAIL
 • 25 km TRAIL
 • kids t/m 7 jaar (+/-600m)
 • 8 t/m 12 jaar (1200m)
 • 13 t/m 15 (1800m)
 • Op de zondag 21 juni zijn er drie afstanden:

 • 15 km TRAIL
 • 33 km TRAIL
 • Ultra 60 km TRAIL
 • De 2-daagse Ultra Trail Kort (UTK) lopers lopen zaterdagmorgen 11 km, ’s middags 18 km en zondag 33km. De 2-daagse Ultra Trail Lang (UTL) lopers lopen zaterdagmorgen 11km 's middags 25 km en zondag de 60km.

  Het wijzigen naar een kortere afstand is kosteloos, éénmalig mogelijk, tot 1 juni 2022 zonder restitutie van het inschrijfgeld. Het wijzigen van een korte afstand naar een langere afstand is niet mogelijk. (zelfde procedure als bij annuleren!). Stuur je verzoek door naar info@veluwezoomtrail.nl. Na 1 mei kan het wijzigen van afstand tegen betaling van €3,- verwerkings- kosten. Mail jouw verzoek naar info@veluwezoomtrail.nl Vanaf 1 juni is wijzigen van afstand alleen mogelijk op locatie voor de start. Wanneer alle startnummers voor een afstand vergeven zijn, is wijzigen naar deze afstand niet meer mogelijk. Houd hiervoor onze website en Facebook-pagina in de gaten.
  Het is niet mogelijk te annuleren, kan je er helaas niet bij zijn, dan kan je je startnummer wel aan iemand overdragen. Dit is kostenloos mogelijk tot 1 juni 2022, daarna alleen nog ter plaatse kosten hiervoor € 3,00.
  Wij organiseren ook dit jaar weer Canitrails tijdens Vuurtoren Trail Ameland (vuurtorentrailameland), de Posbank Trail (Posbank Trail) en de Graef Castricum Trail Cairn Trails & Adventures heeft een nauwe samenwerking met de DCA, Dutch Canitrail Association. Een van de richtlijnen is geen Canitrail te organiseren in de zomermaanden mei t/m augustus. Vandaar ook dat tijdens de Veluwezoom Trail Experience deelnemers met hond niet worden toegelaten.
  Elke deelnemer dient over een goede conditie te beschikken. Daarnaast dien je ervaring te hebben met lopen over off-road terrein. Deelname is geheel op eigen risico en verantwoording. Cairn Trails & Adventures is, behoudens haar verantwoordelijkheid voor de wet, op geen enkele wijze verantwoordelijk of (gedeeltelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemers beweerdelijk geleden nadeel. De organisatie behoudt zich het recht de route, start- en/of finishtijden en/of –plaatsen te wijzigen of de Veluwezoom Trail geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteiten, waarbij dit redelijkerwijs niet anders kan worden verwacht. Er bestaat dan geen recht op teruggave van het inschrijfgeld en vergoeding van (im)materiële schade.
  Op de website inschrijven.nl kan je je deelname controleren. Kies 'controle inschrijving', vul je gegevens in. Je ziet dan of je bent ingeschreven.
  De Veluwezoom Trail is ook te vinden op Facebook (www.facebook.com/veluwezoomtrail). Like onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Volg ons ook op de FB pagina van CTA Cairn Trails & Adventures.
  Het is niet toegestaan met de lopers mee te fietsen over het parcours.
  Onder Foto’s zijn diverse foto’s en video’s van afgelopen edities te vinden. Heb je na de Veluwezoomtrail ook mooie foto’s of video’s gemaakt en wil je deze met anderen delen dan horen wij het graag. Tijdens het evenement worden er foto’s gemaakt. Het betreft een sfeerrapportage. Na afloop van het evenement wordt een selectie foto’s beschikbaar gemaakt via de website van de Veluwezoom Trail. De foto’s zijn eigendom van CTA. De beschikbaar gestelde foto’s kunnen worden gedownload voor persoonlijk gebruik en worden gedeeld via sociale media. Voor commerciële toepassing van de foto’s dient toestemming te worden verkregen van CTA.
  Deelnemen met trouwe viervoeter is niet toegestaan. Wij hanteren de richtlijnen van de Dutch Canitrail Association (Dutch Canitrail Association).
  Inschrijven kan via: inschrijven.nl Klik hiervoor op de link: Tarieven
  Op locatie start- finish bij Veluwse Poort zijn twee kleedkamers en enkele douches beschikbaar.
  De route wordt gemarkeerd met behulp van fluor gele CAIRN markeerpijlen met ons groene logo. Alleen in uiterste noodzaak zal gebruik gemaakt worden van eveneens geel markeerlint. Op enkele locaties zullen parcoursopzichters worden ingezet. Alle Trails worden voor 99% aan de rechter zijde van het parcours gemarkeerd. Met zicht op de voorzijde van de markeerpijl, en dus de RONDE groene sticker met logo van Cairn Trails & Adventures.
  Ben je om welke reden dan ook verhinderd en heb je iemand die je startbewijs wil overnemen, geef dan als eigenaar van het startnummer de naam door van de nieuwe deelnemer. De gegevens die we hiervoor nodig hebben zijn volledige NAW, e-mailadres, mobielnummer en geboorte datum. Stuur je verzoek naar info@veluwezoomtrail.nl. Omzetten van startnummers kan éénmalig tot 1 juni 2022, hierna alleen nog omzetten ter plaatse tegen betaling van € 3,- a contant.
  De startlocatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf NS station Dieren is het ongeveer 2 km lopen naar de start locatie. Vanaf bushalte Harderwijkerweg ter hoogte van de Geitenbergerweg is het nog zo’n 800 meter lopen naar de start.
  De Veluwezoomtrail zit boordevol pittige beklimmingen, single tracks en flink wat hoogtemeters door de schitterende Veluwezoom. Het parcours is zo ontworpen dat het lopen op asfalt tot een minimum is beperkt. Dit betekent voor de twee langste afstanden dat er slechts 400 meter asfalt overblijft. Cairn Trails & Adventures behoudt zich het recht voor de route, start- en/of finishtijden en/of -plaatsen te wijzigen of het evenement geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteit(en), waarbij dit in redelijkheid niet anders van organisatie kan worden verwacht.
  Aanwijzingen van parcoursopzichters, Verkeersregelaars en onze vrijwilligers dienen ten allen tijde opgevolgd te worden.
  Volg voor het Parkeren de aanwijzingen van onze verkeersregelaars, er mag niet zomaar overal geparkeerd worden! Bij voorbaat dank.
  Op zaterdagavond vanaf 17.00 uur organiseren we i.s.m. Veluwse Poort een verrukkelijke Pasta Party (€12,50 p.p.). We maken er een gezellige zomeravond van. De Pasta Party is te reserveren bij de inschrijving. Wil je na je inschrijving nog reserveren? Mail naar: info@veluwezoomtrail.nl.
  Er zijn prijzen voor de eerste 3 heren en eerste 3 dames op iedere afstand. Voor de 2-daagse geldt dat er zowel op de UTK als UTL minimaal 10 deelnemers of deelneemsters moeten zijn ingeschreven om deze competitie van start te laten gaan. In 2018 hadden we in totaal 138 deelnemers, waardoor aan deze grens ruim is voldaan 🙂
  Polysport Admiraal Helfrichlaan 89 in Dieren.
  Het wedstrijdsecretariaat is geopend op de volgende tijden:
 • Vrijdag: 19:30-20:30 uur
 • Zaterdag: 09:00-14:00 uur
 • Zaterdag: 19:30-21:00 uur
 • Zondag: 07:00-11:00 uur
 • Startnummers kunnen worden opgehaald bij het wedstrijdsecretariaat (Polysport, Admiraal Helfrichlaan 89, Dieren). Dit is tevens de start/finishlocatie. Mocht een deelnemer zijn of haar startnummer willen overdragen dan is dit toegestaan met medeweten van de organisatie vóór 1 juni 2022 of op de dag zelf tegen betaling van €3,00 contant. Ook het wijzigen naar een kortere afstand kan ter plaatse tegen betaling van €3,-
  Zaterdag:
  • 10.00 uur 11 km
  • 13:30 uur 26 km
  • 14:00 uur 19 km
  Zondag:
  • 07:30 uur 58 km
  • 11:00 uur 34 km
  • 11:30 uur 14 km
  • 8:00 uur WALK 34km
  De tijdsregistratie vindt plaats d.m.v. de Ipico-chip. Deze chip wordt beschikbaar gesteld door de organisatie. Je ontvangt de chip tegelijk met je startnummer. De organisatie neemt de chip direct na de finish weer in ontvangst. Vergeet deze chip a.u.b. niet in te leveren om te voorkomen dat wij €7,50 moeten vorderen voor het niet in ontvangst nemen van de chip.
  Voor de 60 km geldt een tijdslimiet van 9 uur. Daarna wordt de tijdsregistratie gestopt. Op de verzorgingsposten wordt gecontroleerd of die limiet haalbaar is anders wordt u uit de wedstrijd gehaald en terug gebracht. Op zaterdag is er voor de 11km een tijdslimiet van 2,5 uur. Voor de 18 is de tijdslimiet 3,5 uur en voor de 25km 4,5 uur. Voor de 15km is er een tijdslimiet van 3 uur en voor de 33km 5,5 uur.
  Bij de start/finish is wildplassen niet toegestaan. Er zijn voldoende toiletten aanwezig zowel binnen als buiten.
  De uitslagen zijn vanaf maandag 5 juli online te vinden op deze site onder ‘Uitslagen’.
  Deelnemers aan de de UTK lopen op zaterdag de 11km en de 18km en op zondag de 33km. Deelnemers aan de UTL lopen op zaterdag de 11km en de 25km en op zondag de 60km.
  Veluwezoom Ultra 60 verplichte materialen:
  • Rugzak, racevest of soortgelijk als grote gordel.
  • Minimaal 1,5 liter water in bidon, camelbag
  • Voldoende energie in vaste voeding, minimaal 300 kcal.
  • Volledig opgeladen mobiele telefoon, bij check mogelijk ICE NOODNUMMER ORGANISATIE tonen: 06-83790586
  • Reddingsdeken
  • Wind/Regenjack
  • Kopie geldig ID met vermelding van eventuele allergie.
  • Hoofddeksel, bandana, cap, buff etc.
  • Voorgeschreven medicatie
   Geadviseerde materialen:
  • GPS instrument met download GPX Ultra 60 km. Deelnemers ontvangen week voorafgaand update van de route – Ultra 60 km
  • Sporttape – 25 km | 33 km | 60 km
  • Zonnebrand met hoge factor – alle afstanden
  • Contant geld – alle afstanden
  • Zonnebril – alle afstanden
  Bij de verzorgingspost is water, sportdrank, fruit, chocolade, pinda's en koek aanwezig. Verzorgingsposten VeluwezoomTrail:
 • Afstand:
  • 11 km (12km): VP aan de Finish
  • 15 km (17km): VP1: 9km en Finish
  • 18 km (20,5km): VP1:10,5km en Finish
  • 25 km (25,7km): VP1: 10,5km, VP2: 19km en aan Finish
  • 33 km (34,5km): VP!: 10,5km, VP2: 26km en aan de Finish
  • 60 km (60,6KM) : VP1: 15km, VP2: 30,5km, VP3: 37km, VP4: 52km en de
  • Finish
  Deelnemen aan een evenement van Cairn Trails & Adventures betekent inschrijven inclusief waardevolle wedstrijd herinnering.