Trailinfo

 

De Veluwezoomtrail was de eerste trail die in Nederland georganiseerd werd. Dit jaar start de 8e editie. Met als kortste afstand de 11km.

De Veluwezoom

De Veluwezoom is een van de mooiste en grootste aaneengesloten natuurgebieden in Nederland. De Veluwezoomtrail is zo uitgezet dat je door de hele Veluwezoom loopt en kunt genieten van bos, heide en zandverstuivingen. Het parcours bevat met name over de stuwwal de nodige heuvels. Je hebt vanaf die stuwwal en ook andere plekken een prachtig uitzicht, waarbij je voor Nederlandse begrippen ver kunt kijken – bij goed weer tot aan Duitsland.
De 57km trail op zondag loopt ook nog door het Deelerwoud, een iets vlakker maar bijzonder gebied met veel wild.

De Veluwezoomtrail

Het parcours is dit jaar niet veranderd ten opzichte van vorig jaar. Voor elke afstand hebben we gezorgd voor voldoende hoogtemeters en de nodige afwisseling in terrein. (voor meer info: Parcours)

Onderweg is er voldoende verzorging. De 11km is de enige afstand waar geen verzorging beschikbaar is. Op de 57km zijn er 3 posten. Let op: de Veluwezoomtrail is een bekervrij evenement dus er zijn geen bekers op de verzorgingsposten. Deze worden bij de inschrijving uitgereikt.

Elke afstand heeft een eigen klassement voor de eerste 3 dames en de eerste 3 heren. De 2-daagse heeft, als er op elke afstand minimaal 10 mannen of vrouwen meedoen, een eigen klassement voor de eerste 3 dames en de eerste 3 heren. Voor de 2 daagse is geen prijsuitreiking na elke afstand maar wel een klassement. Wel is er uiteraard een prijsuitreiking na de laatste afstand op zondag.

Start, finish en nazorg

Startplek is dit jaar weer bij Polysport in Dieren. Daar zijn alle benodigde faciliteiten aanwezig. Polysport heeft een goede catering biedt ons veel ruimte voor de inschrijving en het secretariaat. Bij Polysport is beperkt slaapgelegenheid te boeken. Voor een basale slaapgelegenheid in de tennishal kun je die boeken bij Polysport: info@polysport.nl  dat is incl. een ontbijtbuffet. Er is douche gelegenheid bij Polysport. Daarnaast is er een ruime parkeerplaats waar iedereen kan parkeren op 400m afstand van de start en finish.

Voor de 2-daagse trailers is een pastaparty op zaterdag bij de prijs inbegrepen. Anderen kunnen die bijboeken.

Als aandenken is er voor iedereen een stel armsleeves van Compressport deze kosten in de winkel €25,00. En alleen voor de trailers die de 2-daagse trail uitgelopen hebben is er ook nog een uniek finishers T-shirt (overgebleven shirts worden niet in roulatie gebracht). Kijk ook naar de mooie actie van Compressport verderop op de site.