FAQ

Het is niet toegestaan afval anders achter te laten dan bij een verzorgingspost of bij Start en Finish. Zo zorgen we er samen voor dat de natuur schoon blijft. Als je afval ergens anders achterlaat dan volgt directe diskwalificatie.
Dit jaar zijn er op beide dagen drie afstanden. Zaterdag 11km, 18 km en 25 km trail en is er een kidstrail van 1500m. Op de zondag zijn er drie afstanden 15 km, 33 km of 57 km. De korte 2daagse lopers lopen zaterdagmorgen 11 km, ’s middags 18 km en zondag 33km De lange 2 daagse lopers lopen zaterdagmorgen 11km 's middags 25 km en zondag de 57km.
Het is alleen mogelijk om te wijzigen naar kortere afstanden. Stuur je verzoek door naar veluwezoomtrail@gmail.com. Voor alle overige wijzigingsvragen kunt u mailen naar bovengenoemd mailadres.
Buitenlandse deelnemers kunnen zich inschrijven via Inschrijven bij 'my next run'.
De route wordt gemarkeerd met behulp van groene pijlen en lint, op enkele plekken zullen parcourswachten staan. Let onderweg zelf goed op de bewegwijzering. Je kunt de route ook op je GPS zetten zodat de kans op verkeerd lopen kleiner wordt.
De 8e Veluwezoomtrail vindt plaats op zaterdag 17 en zondag 18 juni 2017.
Elke deelnemer dient over een goede conditie te beschikken. Daarnaast dien je ervaring te hebben met lopen over off-road terrein. Deelname is geheel op eigen risico en verantwoording. De Veluwezoomtrail is, behoudens haar verantwoordelijkheid voor de wet, op geen enkele wijze verantwoordelijk of (gedeeltelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemers beweerdelijk geleden nadeel. De organisatie behoudt zich het recht de route, start- en/of finishtijden en/of –plaatsen te wijzigen of de Veluwezoomtrail geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteiten, waarbij dit redelijkerwijs niet anders kan worden verwacht. Er bestaat dan geen recht op teruggave van het inschrijfgeld en vergoeding van (im)materiële schade.
Onder Inschrijven is de deelnemerslijst te vinden. Deze lijst wordt niet iedere dag bijgewerkt, het kan dus even duren voordat je naam er tussen staat.
De Veluwezoomtrail is ook te vinden op Facebook. Like onze FaceBook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes.
Het is niet toegestaan met de lopers mee te fietsen over het parcours.
Bij de finish is water verkrijgbaar
Onder Foto’s zijn diverse foto’s en video’s van afgelopen edities te vinden. Heb je na de Veluwezoomtrail ook mooie foto’s of video’s gemaakt en wil je deze met anderen delen dan horen wij het graag. Tijdens het evenement worden er foto’s gemaakt. Het betreft een sfeerrapportage. Na afloop van het evenement wordt een selectie foto’s beschikbaar gemaakt via de website van de Veluwezoomtrail. De foto’s zijn eigendom van de Veluwezoomtrail organisatie. De beschikbaar gestelde foto’s kunnen worden gedownload voor persoonlijk gebruik en worden gedeeld via sociale media. Voor commerciële toepassing van de foto’s dient toestemming te worden verkregen van de Veluwezoomtrail organisatie.
Als herinnering krijgen de lopers een stel Compressport arm sleeves
Het is niet toegestaan om samen met een hond deel te nemen aan de Veluwezoomtrail.
Er is beperkte kleedgelegenheid bij de start/finish.
De startlocatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf NS station Dieren is het ongeveer 2 km lopen naar de start locatie. Vanaf bushalte Harderwijkerweg ter hoogte van de Geitenbergerweg is het nog zo’n 800 meter lopen naar de start.
Ben je om welke reden dan ook verhinderd en heb je iemand die je startbewijs wil overnemen, geef dan als eigenaar van het startnummer de naam door van de nieuwe deelnemer. De gegevens die we hiervoor nodig hebben zijn naam / woonplaats en e-mailadres. Stuur je verzoek naar veluwezoomtrail@gmail.com. Er vindt geen restitutie plaats bij annulering. Overschrijven van startnummers kan tot 1 juni.
De Veluwezoomtrail zit boordevol pittige beklimmingen, single tracks en flink wat hoogtemeters door de schitterende Veluwezoom. Het parcours is zo ontworpen dat het lopen op asfalt tot een minimum is beperkt. Dit betekent voor de twee langste afstanden dat er slechts 400 meter asfalt overblijft. De Veluwezoomtrail organisatie behoudt zich het recht voor de route, start- en/of finishtijden en/of -plaatsen te wijzigen of het evenement geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteit(en), waarbij dit in redelijkheid niet anders van De Veluwezoomtrail organisatie kan worden verwacht.
Aanwijzingen van parcourswachters dienen ten allen tijde opgevolgd te worden.
Parkeren kan op de parkeerplaatsen bij Polysport aan de Adm. Helfrichlaan nabij Start en Finish. Als deze vol zijn kan bij andere sportcomplexen aan de Kolonieweg of in de wijk geparkeerd worden.
De Pasta Party wordt gehouden op zaterdag 17 juni vanaf 18:00 uur bij Polysport.
Er zijn prijzen voor de eerste 3 heren en eerste 3 dames op iedere afstand. De prijzen worden aangeboden door de sponsoren. Voor de 2-daagse geldt dat er per categorie minimaal 10 deelnemers of deelneemsters moeten zijn.
Er wordt gestart bij Polysport Adm. Helfrichlaan 89 in Dieren.
Startnummers kunnen voorafgaand aan de wedstrijd opgehaald worden of de vrijdagavond bij Polysport tussen 19:00 tot 20:00 uur. Of zaterdag tot 30 minuten voor de start. Dan kunnen ook de nummers voor zondag opgehaald worden. Mocht een deelnemer zijn of haar startnummer willen overdragen dan is dit toegestaan met medeweten van de organisatie voor 1- juni 2017 of op de dag zelf tegen betaling van €3,00 contant
Zaterdag:
 • 10.00 uur 11 km
 • 13:30 uur 25 km
 • 14:00 uur 18 km
Kids trail:
 • 10:10 uur 1.5 km
Zondag:
 • 09:30 uur 57 km
 • 11:00 uur 33 km
 • 11:30 uur 15 km
Gevo verzorgt dit jaar de tijdregistratie.
Voor de 57 km geld een tijdslimiet van 7 uur om 16.30 uur. Daarna wordt de tijdsregistratie gestopt. Op de verzorgingsposten wordt gecontroleerd of die limiet haalbaar is anders wordt u uit de wedstrijd gehaald en terug gebracht. Op zaterdag is er voor de 11km een tijdslimiet van 1 uur en 40 minuten. Voor de 18 en 25 km sluit de finish om 16.30 uur Voor de 15km is er een tijdslimiet van 2 uur 13.30 uur en voor de 33km 5 uur om 16.00 uur
Bij de start/finish is wildplassen niet toegestaan. Er zijn voldoende toiletten aanwezig zowel binnen als buiten.
De komende maanden gaan we mooie trails lopen over de Veluwe(zoom). Er kan een beperkt aantal lopers meedoen. In mei en juni zijn dat parcoursverkenningen van de Veluwezoomtrail. Er zal aandacht besteed worden hoe je een trail loopt. Kijk voor data en meer informatie op www.janstrijker.nl.
De uitslagen zijn na afloop te vinden op deze site onder ‘Uitslagen’. Hier zijn ook de opnamen van de videopost terug te vinden.
Bij verhindering / annulering vindt geen restitutie van het inschrijfgeld plaats het is wel mogelijk je startnummer over te dragen zie startnummer.
 • Onderweg is er voor de 15km de 18km en de 25km een verzorgingspost. Voor de 33 km zijn er twee en voor de 55 km drie verzorgingspost. Bij de verzorgingspost is water, sportdrank, fruit en koek aanwezig. Er is geen verzorging op de 11km
 • Het is mogelijk om voor de 33km en de 57km bij de start op zondag tot 10.30 uur eten en drinken af te geven. Dit wordt meegenomen naar de verzorgingspost. Zorg dat je naam of startnummer duidelijk vermeld staat op de artikelen.
 • Geef geen spullen mee die je na de wedstrijd nodig hebt, pas na het sluiten van de verzorgingspost worden overgebleven artikelen mee terug genomen naar de startlocatie.
 • De verzorgingspost bij het paviljoen op de posbank (alle afstanden) is goed te bereiken. De verzorgingspost bij de woeste hoeve is met de auto goed bereikbaar (57km) De verzorgingspost in het bos bij Aad Steylen (33km en 57km) mag NIEMAND met eigen vervoer naar toe, deze is verboden voor alle verkeer. Natuurmonumenten houdt daar toezicht op en bekeurt. Je kunt deze verzorgingspost per fiets bereiken of de auto bij Parkeerplaats de Elsberg parkeren en de laatste 1,5 km lopen. De afstand tussen de beide verzorgingsposten is niet eenvoudig te overbruggen. De Burgemeester Bloemersweg is afgesloten voor gemotoriseerd vervoer.